Natura Kuchni Polskiej

Numer katalogowy
666657
Cena det.: 79,90 zł
Dostępność: Niedostępne
Autor: Modest Amaro
Wydawca: Zwierciadło

Natura kuchni polskiej  Wojciech Modest Amaro

Książka wybitnego mistrza kulinarnego - Wojciecha Modesta  Amaro - Natura kuchni polskiej to fascynująca podróż po świecie nowoczesnej kuchni polskiej opartej na tradycyjnych, współcześnie rzadko używanych, produktach.

Mistrz Amaro przypomina prawdziwe skarby polskiej natury i podaje przepisy na znakomite i wyrafinowane dania z użyciem  m.in. aronii, agrestu, brzozy, czarnego bzu, czosnku niedźwiedziego, dębu, dzikiej róży, głogu, jałowca, jarzębiny, morwy, pigwy i rabarbaru.

Każdemu z tych składników towarzyszy artystyczne zdjęcie oraz przepis. Przepis, który podkreśla unikalność tego składnika i jego wyjątkowy atut – smak, zapach; wszystko, czym na ogół przemawiają do naszych zmysłów potrawy.

Wojciech Modest Amaro

mistrz kulinarny i restaurator. W 2008 wyróżniony przez Międzynarodową

Akademię Gastronomiczną tytułem „Chef de L’Avenir”. W Warszawie otworzył

restaurację Atelier Amaro, która w 2013 roku została, jako pierwsza restauracja w Polsce uhonorowana gwiazdką Michelin.

Jest autorem dwóch książek: Natura kuchni polskiej oraz Kuchnia polska XXI wieku, która w 2010 otrzymała nagrodę Grand Prix Litterature de la Gastronomique w Paryżu.

W 2013 został przewodniczącym jury telewizyjnego reality show Top Chef a w 2014 prowadzącym polską edycję programu Hell’s Kitchen.

Autor Modest Amaro
Wydawca Zwierciadło
ISBN 9788364776304
EAN 9788364776304
Cena det. 79,90 zł
Data wydania 2014-12-03
Rok wydania 2014
Wydanie wydanie 2
Numer katalogowy 666657
Oceny i recenzje produktów mogą być wystawiane przez inne osoby niż zalogowani klienci Gildia.pl i nie możemy zapewnić, że pochodzą od osób, które zakupiły dany produkt. Ocena podawana w gwiazdkach (do 5) jest średnią wszystkich ocen.