Tajskie smaki. 50 przepisów kuchni tajskiej
Numer katalogowy
666646


Potrawy tajskiej kuchni uznawane są za jedne z najbardziej oryginalnych na świecie.
Tajemnicą jest pięć smaków: kwaśny, słodki, słony, gorzki i ostry. Najzdrowsza, najbardziej zróżnicowana, najsmaczniejsza i jednocześnie najmniej skomplikowana. Te wszystkie cechy może mieć tylko jedyna kuchnia na świecie i jest to właśnie tajska. Potrawy tajskiej kuchni uznawane są za jedne z najbardziej oryginalnych na świecie. Tajemnicą jest pięć smaków: kwaśny, słodki, słony, gorzki i ostry. Dania powinny mieć w sobie ostrość, słodycz, gorycz, kwaśność i słoność. Ta zasada nawiązuje do zasady harmonii uznanej przez Tajów za istotę udanego i spełnionego życia.
Autor | Julie Schwob |
---|---|
Tytuł oryginału | Thaï thaï cook |
Wydawca | Buchmann |
ISBN | 9788328012653 |
EAN | 9788328012653 |
Cena det. | 34,99 zł |
Data wydania | 2015-01-28 |
Rok wydania | 2015 |
Numer katalogowy | 666646 |