Tajskie smaki. 50 przepisów kuchni tajskiej

Numer katalogowy
666646
Cena det.: 34,99 zł
Dostępność: Niedostępne
Autor: Julie Schwob
Wydawca: Buchmann

Potrawy tajskiej kuchni uznawane są za jedne z najbardziej oryginalnych na świecie.

Tajemnicą jest pięć smaków: kwaśny, słodki, słony, gorzki i ostry. Najzdrowsza, najbardziej zróżnicowana, najsmaczniejsza i jednocześnie najmniej skomplikowana. Te wszystkie cechy może mieć tylko jedyna kuchnia na świecie i jest to właśnie tajska. Potrawy tajskiej kuchni uznawane są za jedne z najbardziej oryginalnych na świecie. Tajemnicą jest pięć smaków: kwaśny, słodki, słony, gorzki i ostry. Dania powinny mieć w sobie ostrość, słodycz, gorycz, kwaśność i słoność. Ta zasada nawiązuje do zasady harmonii uznanej przez Tajów za istotę udanego i spełnionego życia.

Autor Julie Schwob
Tytuł oryginału Thaï thaï cook
Wydawca Buchmann
ISBN 9788328012653
EAN 9788328012653
Cena det. 34,99 zł
Data wydania 2015-01-28
Rok wydania 2015
Numer katalogowy 666646
Oceny i recenzje produktów mogą być wystawiane przez inne osoby niż zalogowani klienci Gildia.pl i nie możemy zapewnić, że pochodzą od osób, które zakupiły dany produkt. Ocena podawana w gwiazdkach (do 5) jest średnią wszystkich ocen.