Sztukamięs ze szlachtuza (e-book)

Numer katalogowy
649442
Special Price 27,93 zł z VAT
Cena det.: 39,90 zł
Dostępność: plik do pobrania
Seria: Poza serią

Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o tym pomarzyć, dziś jednak żyjemy w erze przesytu i hodowli przemysłowych. Pytanie o zasadność jedzenia mięsa nigdy nie było bardziej aktualne. Jedni twierdzą, że jest ono passé, inni uważają, że to nasza polska tradycja. Jak jest naprawdę?

Ta książka powstała, ponieważ wierzę, że jako „obywatele świata” powinniśmy znać naszą historię. Zanim więc sięgniecie po smażoną pierś brojlera lub grillowaną karkówkę z tucznika, poznajcie prawdziwą historię polskiego mięsa i odkryjcie dawny świat polskiej kuchni, w której pekefleisz, pierśnik czy kapłon królowały nie tylko od święta.

Autorka

Autor Magdalena Kasprzyk-Chevriaux
Wydawca Wydawnictwo Czarne
Seria Poza serią
Format pliku mobi, epub
Liczba stron 328
ISBN 9788381913034
EAN 9788381913034
Cena det. 39,90 zł
Data wydania 2021-07-21
Rok wydania 2021
Numer katalogowy 649442
Adres pocztowy producenta Wołowiec 11, 38-307, Sękowa
Nazwa producenta Wydawnictwo Czarne sp. z o. o.
Adres e-mail producenta redakcja@czarne.com.pl
Oceny i recenzje produktów mogą być wystawiane przez inne osoby niż zalogowani klienci Gildia.pl i nie możemy zapewnić, że pochodzą od osób, które zakupiły dany produkt. Ocena podawana w gwiazdkach (do 5) jest średnią wszystkich ocen.