Gra o tron. Oficjalna książka kucharska


Wysmakowana podróż po Siedmiu Królestwach, 80 przepisów dla tych, którzy pragną ucztować z bohaterami „Gry o tron” Georga R.R. Martina. Dzięki rękopisowi opisującemu potrawy wysoko urodzonych i prostego ludu przyrządzisz takie specjały jak pieczeń koronną z żeberek dzika, krwiste paszteciki Dothraków, dornijską pastę z pieczonej papryki, pentoskie curry grzybowe, suchary Żelaznych Ludzi, kruche podpłomyki i zimową herbatę z Winterfell. Przepisy są ilustrowane apetycznymi fotografiami i oszałamiającymi drzeworytami. Przenieś się do świata, w którym stoły uginają się od wykwintnych potraw, kielichy są pełne, a zima nadchodzi zawsze.
Chelsea Monroe-Cassel jest miłośniczką fantastyki i jedzenia. W swoich książkach łączy literaturę i badania historyczne, dzięki czemu udaje jej się ożywić fikcyjne światy istniejące tylko na kartach powieści. Jest autorką dziewięciu bestsellerowych książek kucharskich, w tym kilku związanych z uniwersum „Gry o tron” Georga R.R. Martina.
Autor | Chelsea Monroe-Cassel |
---|---|
Tłumacz | Magdalena Moltzan-Małkowska |
Tytuł oryginału | The Official Game of Thrones Cookbook: Recipes from King's Landing to the Dothraki Sea |
Wydawca | Prószyński Media |
Seria | Gra o tron |
Format | 203 x 253 mm |
Liczba stron | 240 |
Oprawa | Twarda |
ISBN | 9788383524191 |
EAN | 9788383524191 |
Cena det. | 69,99 zł |
Data wydania | 2024-10-17 |
Rok wydania | 2024 |
Wydanie | 1 |
Numer katalogowy | 616650 |