Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 2 Podręcznik do nauki zawodu
Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb.
Znana i ceniona autorka w przystępnej formie przybliża przepisy obowiązujące w przemyśle spożywczym, szczególny nacisk kładąc na właściwe przygotowywanie receptur. Opisuje pożyteczne i szkodliwe działanie mikroorganizmów w przetwórstwie spożywczym, bardzo dokładnie omawia też temat bezpieczeństwa żywności.
Uczeń znajdzie tu również opisy maszyn i urządzeń stosowanych w gastronomii oraz kwestie związane z rysunkami technicznymi i schematami.
Wiele przykładów dokumentacji sanitarnej zgodnej z systemem HACCP pomaga opanować ten trudny, a zarazem ważny materiał.
Autor | Anna Kmiołek |
---|---|
Wydawca | WSiP |
Format | 17.0 x 24.5 cm |
Liczba stron | 192 |
Oprawa | Miękka |
ISBN | 9788302167829 |
EAN | 9788302167829 |
Cena det. | 64,80 zł |
Data wydania | 2017-01-01 |
Rok wydania | 2017 |
Numer katalogowy | 337806 |