Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 2 Podręcznik do nauki zawodu

Numer katalogowy
337806
Special Price 51,84 zł z VAT
Cena det.: 64,80 zł
Dostępność: 2-3 dni robocze
Wydawca: WSiP

Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb.
Znana i ceniona autorka w przystępnej formie przybliża przepisy obowiązujące w przemyśle spożywczym, szczególny nacisk kładąc na właściwe przygotowywanie receptur. Opisuje pożyteczne i szkodliwe działanie mikroorganizmów w przetwórstwie spożywczym, bardzo dokładnie omawia też temat bezpieczeństwa żywności.
Uczeń znajdzie tu również opisy maszyn i urządzeń stosowanych w gastronomii oraz kwestie związane z rysunkami technicznymi i schematami.
Wiele przykładów dokumentacji sanitarnej zgodnej z systemem HACCP pomaga opanować ten trudny, a zarazem ważny materiał.

Autor Anna Kmiołek
Wydawca WSiP
Format 17.0 x 24.5 cm
Liczba stron 192
Oprawa Miękka
ISBN 9788302167829
EAN 9788302167829
Cena det. 64,80 zł
Data wydania 2017-01-01
Rok wydania 2017
Numer katalogowy 337806
Oceny i recenzje produktów mogą być wystawiane przez inne osoby niż zalogowani klienci Gildia.pl i nie możemy zapewnić, że pochodzą od osób, które zakupiły dany produkt. Ocena podawana w gwiazdkach (do 5) jest średnią wszystkich ocen.