OPIS
Zamiast bitej śmietany – doskonały krem z twarożku lub jogurtu. Do kręconych babek – powidła śliwkowe lub jabłkowe oraz rozgniecione banany. Do ciasta drożdżowego lub kruchego – maślanka. Jeśli szukasz złotego środka, dzięki któremu nie trzeba ani wykluczać słodkości ze swojej diety, ani przejmować się ich kalorycznością – dobrze trafiłeś! W tej książce kucharskiej znajdziesz dziesiątki sposobów ograniczenia zawartości tłuszczu w przepysznych tortach, herbatnikach, ciastach i deserach. Wśród „odchudzonych" pyszności znajdziemy tort czekoladowy z kremem twarogowym, ciasto dyniowe, słodki ziemniaczany krążek z musem jabłkowym, drożdżową babkę z rodzynkami, smakołyki świąteczne i te przeznaczone dla szczególnie wyrafinowanych smakoszy. Inspirujące okażą się także receptury deserów, które autorka nazywa delikatnymi owocowymi marzeniami. A więc: do dzieła! Nadszedł moment, w którym delektowanie się słodyczą przestaje oznaczać wyrzuty sumienia!