Kuchnia Wrocławia.

okładka

Kuchnia Wrocławia.

Produkt jest aktualnie niedostępny

Kliknij tutaj, jeśli chcesz otrzymać maila, gdy produkt stanie się ponownie dostępny

OPIS

„Kuchnia Wrocławia" to wyjątkowa książka kulinarna, przygotowana w ramach prowadzonego projektu "Wrocław - kulinarna stolica Polski". W grudniu 2008 roku zdobyła 1. miejsce na Światowych Targach Książki Kulinarnej. Autorzy przedstawiają w niej kuchnię Wrocławia jako spotkanie wielu kultur kulinarnych, której specyfikę od wieków kształtowały wpływy kuchni polskiej, czeskiej, północnoniemieckiej i wschodniopruskiej. W eleganckich restauracjach przedwojennego Wrocławia serwowano specjały kuchni francuskiej, angielskiej, rosyjskiej, austriackiej, a przede wszystkim wiedeńskiej, która zostawiła najtrwalszy ślad na wrocławskim stole. W tym kulturowym tyglu ukształtowała się specyficzna, bo niejednorodna kuchnia, niezwykle urozmaicona, bogata w smaki i smaczki, ciekawa, pomysłowa i bardzo, bardzo apetyczna. Jest to zatem książka nie tylko o kuchni domowej, ale również o potrawach serwowanych w dawnych i współczesnych lokalach Wrocławia, które zachwycały i do dziś kuszą wspaniałymi smakami i niepowtarzalną atmosferą.

DODATKOWE INFORMACJE

  • Format:175x245 mm
  • Liczba stron:240
  • Oprawa:oprawa skórzana
  • ISBN-13:9788361379003
  • Data wydania:styczeń 2008
  • Numer katalogowy:69434

RECENZJEjak działają recenzje?

Lista recenzji jest pusta

DOSTAWA

DARMOWA dostawa powyżej 299 zł!

Realizacja dostaw poprzez:

  • ups
  • paczkomaty
  • ruch
  • poczta

OPINIE

Nasza strona używa plików cookies, w celu ułatwienia Ci zakupów. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności

© 2006-2024 Gildia Internet Services Sp. z o.o. and 2017-2024 Prószyński Media Sp z o.o. PgSearcher