OPIS
Obiady na cały miesiąc: Coraz chętniej sięgamy po dawne przepisy, wracając do tradycji lub szukając pomysłu na przywołanie niepowtarzalnych klimatów kulinarnych z przeszłości. W tej książce znajdziemy sprawdzone receptury, według których można przygotowywać obiady przez cały miesiąc, a także okazjonalnie - kiedy mamy czas i ochotę na gotowanie. Obiady niedzielne są bardziej pracochłonne, ale przez to wykwintne, codzienne - proste i szybkie, nawet dla osób niewprawnych w kuchni.
Przetwory: Dla przyjemności, wygody i zdrowotności! Najlepsze przepisy na konfitury, soki, kompoty, marynaty i kiszonki. Opracowane przez znakomitą autorkę. Znajdziemy tu doskonałe kompozycje smakowe do wykorzystania we współczesnej kuchni. Wielką zaletą tej książki jest dostosowanie przepisów do współczesnych wymogów kulinarnych. Mamy nadzieję, że wypróbowane receptury posłużą czytelnikom do przywołania dawno zapomnianych smaków, a także zdarzeń i ludzi kojarzących się z nimi.