OPIS
Wielu z nas przepada za zupą kalafiorową - ale czy próbowaliśmy jej z dodatkiem mleka? Doskonale wiemy, jak smakuje rosół - może spróbujemy wzbogacić tradycyjny przepis faszerowaną sałatą? Spotkanie z włoskimi zupami i dodatkami pozwala poznać ciekawe warianty popularnych u nas potraw, a także wprowadzić do menu nowe propozycje charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej. Włoskie zupy zachęcająco pachną koprem, zielonym pieprzem i tymiankiem. Są pomysłowe i pożywne, nietrudno też znaleźć wśród nich pomysły dla osób dbających o linię. Oto niemal 100 przepisów: królują wśród nich zupy, którym towarzyszą aksamitne kremy, makaron z dodatkami i risotto. Dla osób o klasycznym guście kulinarnym - bulion, zupy jarzynowe, fasolowe i pomidorowe. Dla poszukiwaczy nowinek - zupa z zielonym ciastem naleśnikowym, ryż z cykorią lub krem z muli. A wszystko to kolorowe, zdrowe i aromatyczne!