Super ziarna. Wszystko, co musisz wiedzieć o chia, quinoa, amarantusie, nasionach konopi i lnu

okładka

Super ziarna. Wszystko, co musisz wiedzieć o chia, quinoa, amarantusie, nasionach konopi i lnu

Produkt jest aktualnie niedostępny

Kliknij tutaj, jeśli chcesz otrzymać maila, gdy produkt się ukaże.

OPIS

Książka z serii Superfoods, czyli kompleksowe omówienie najbardziej odżywczych roślin na świecie! Tym razem przyglądamy się super ziarnom, do których zaliczamy:

  • nasiona lnu,
  • nasiona szałwii hiszpańskiej,
  • nasiona konopi,
  • komosę ryżową,
  • amarantus.

`

Te niepozorne ziarenka mogą zagwarantować naszemu organizmowi wszystkie składniki odżywcze, które bezpośrednio przekładają się na nasze zdrowie i energię, takie jak: białko, kwas foliowy, wapń, cynk, magnez, żelazo, fosfor, selen, miedź, mangan i tiamina. Wprowadzając je do naszej codziennej diety, wzbogacamy posiłki o bezcenne walory odżywcze i smakowe.

Super ziarna pomagają:

  • dbać o serce
  • w walce z cukrzycą
  • na schorzenia układu pokarmowego
  • wspomagać organizm podczas walki z nowotworem
  • łagodzić uderzenia gorąca
  • podczas odchudzania

`

Autorka odpowiada również na takie pytania, takie jak:

  • Czy super nasiona są bezglutenowe?
  • Czy osoby chore na cukrzycę powinny wprowadzić super nasiona do swojej diety?
  • W jaki sposób należy mielić siemię lniane?
  • Czy białe nasiona chia różnią się od czarnych pod względem wartości odżywczych?
  • Czy nasiona konopi i marihuana to ta sama roślina?

`

WYPRÓBUJ PONAD 75 PRZEPISÓW NA PRZEPYSZNE I OBŁĘDNIE ZDROWE DANIA I ROZSMAKUJ SIĘ W SUPER NASIONACH!

____

O autorce:

Kim Lutz – kucharka, autorka książek, mama i weganka. Kiedy u jej syna zdiagnozowano wiele silnych alergii, musiała spojrzeć na jedzenie w zupełnie nowy sposób. Liczyło się już nie tylko zaspokojenie apetytu i delektowanie się smakiem, lecz przede wszystkim przygotowywanie potraw, które będą odżywcze i bezpieczne dla zdrowia i życia jej dziecka. Od tego czas Lutz przygotowała setki autorskich przepisów na zdrowe i bezglutenowe dania dla alergików i wszystkich tych, którzy pragną wprowadzić zdrową i odżywczą dietę. Jej przepisy przedrukowywane były w najważniejszych magazynach kulinarnych oraz na stronach internetowych w Stanach Zjednoczonych, takich jak Chicago Sun-Times, VegNews czy Chicago Parent. Prowadzi również bloga, który znalazł się w ścisłej czołówce plebiscytu najpopularniejszych blogów kulinarnych USA.

DODATKOWE INFORMACJE

  • Format:168x200 mm
  • Liczba stron:168
  • Oprawa:miękka ze skrzydełkami
  • ISBN-13:9788365442628
  • Data wydania:17 luty 2017
  • Numer katalogowy:324711

RECENZJEjak działają recenzje?

Lista recenzji jest pusta

DOSTAWA

DARMOWA dostawa powyżej 299 zł!

Realizacja dostaw poprzez:

  • ups
  • paczkomaty
  • ruch
  • poczta

OPINIE

Nasza strona używa plików cookies, w celu ułatwienia Ci zakupów. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności

© 2006-2024 Gildia Internet Services Sp. z o.o. and 2017-2024 Prószyński Media Sp z o.o. PgSearcher