Kurs wiedzy o winie tw.

okładka

Kurs wiedzy o winie tw.

Produkt jest aktualnie niedostępny

Kliknij tutaj, jeśli chcesz otrzymać maila, gdy produkt się ukaże.

OPIS

Książka pod oryginalnym tytułem „Jancis Robinson’s Wine Course” ukazała się w Wielkiej Brytanii w kilkunastu wydaniach jako uzupełnienie emitowanej na kanale BBC serii kursów winiarskich, których gospodynią była autorka; wszystkie miały status bestsellerów. Książka została przetłumaczona na wiele języków i weszła do kanonu klasyki literatury na temat wina. Autorka książki – Jancis Robinson jest jednym z najlepszych krytyków winiarskich świata, uznaną autorką książek i autorytetem w swojej dziedzinie. Jest autorką Companion Oxford of Wine, uważanej za najbardziej kompleksową encyklopedię wina na świecie. Posiada tytuł „Master of Wine” (MW) – kwalifikację, która przyznawana jest osobom o największej i potwierdzonej wiedzy o winie. Warto dodać, że tylko 20 osób na świecie posiada taką kwalifikację. Kurs jej autorstwa nie jest encyklopedią, którą czyta się w beznamiętny sposób. Jest to fantastyczne wprowadzenie do świata wina, w którym poznajemy go w wielu aspektach: począwszy od rodzajów kieliszków i sposobów ich przechowywania, przez lekcję serwowania wina, aż po wiedzę o rodzajach winorośli, uprawach i całej miłości, jaką do wina może czuć człowiek, który prowadzi swoją winnicę. Książka Jancis Robinson kategoryzowana jest jako przewodnik po najlepszych winach świata. W książce znajdziemy przedstawienie poszczególnych gatunków wina, a także porady jak odróżnić dobre wio od złego, jak je podawać, gdzie i przy jakich okazjach zamawiać określone jego rodzaje, jak je łączyć z jedzeniem. Znajdziemy tu nawet takie praktyczne porady, jak sposób mycia i suszenia kieliszków (oczywiście ich kształty także zostały szczegółowo opisane). Podręcznik ten, jako jeden z nielicznych dostępnych na rynku, napisany jest w sposób jasny, prosty i przystępny dla każdego czytelnika. Autorka nie używa niezrozumiałych zwrotów, co nadaje podręcznikowi formę „dostępną dla każdego”. Jancis Robinson rozprawia o rodzajach winogron i regionach, w których najlepiej dojrzewają. Dowiadujemy się jak rozpoznawać wina po kolorze, jak stwierdzać, czy lato, w którym zbierano grona, było chłodne czy upalne. Poznajemy tajemnice korków i różne modele korkociągów. Jedną z największych wartości książki jest to, że została przetłumaczona i zredagowana przez najlepszych w Polsce specjalistów w tej dziedzinie, co jest niezwykle ważne przy tego rodzaju publikacji. Na rynku polskim znaleźć możemy wiele tytułów, które zostały przetłumaczone przez niewykwalifikowane osoby i nie zostały poddane korekcie merytorycznej, W związku z czym zwierają wiele błędów, co dyskwalifikuje je w oczach czytelników posiadających wiedzę z tej dziedziny. Redakcja Magazynu Wino zatrudnia i współpracuje z najlepszymi specjalistami z dziedziny wina w Polsce, dokładając wszelkiej staranności do książek wyróżniających się jakością merytoryczną oraz edytorską swoich publikacji.

DODATKOWE INFORMACJE

  • Format:252x235 mm
  • Liczba stron:362
  • Oprawa:Twarda
  • ISBN-13:9788363364007
  • Data wydania:6 grudzień 2013
  • Numer katalogowy:236019

RECENZJEjak działają recenzje?

Lista recenzji jest pusta

DOSTAWA

DARMOWA dostawa powyżej 299 zł!

Realizacja dostaw poprzez:

  • ups
  • paczkomaty
  • ruch
  • poczta

OPINIE

Nasza strona używa plików cookies, w celu ułatwienia Ci zakupów. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności

© 2006-2024 Gildia Internet Services Sp. z o.o. and 2017-2024 Prószyński Media Sp z o.o. PgSearcher