OPIS
Wspaniały poradnik w świątecznej odsłonie.
Gotowanie jest bardzo przyjemne, a poszukiwanie nowych smaków i łączenie składników jeszcze przyjemniejsze. I wreszcie ważne, aby trud włożony w przygotowanie potrawy nie poszedł na marne, czyli estetyka podania.
W tym zbiorze, przeszło 1000 wielokrotnie wypróbowanych przepisów autorka starała się przekazać elementarną wiedzą kulinarną, bez której nie można zacząć własnych eksperymentów.
Większość potraw można przygotować szybko lub bardzo szybko z ogólnie dostępnych produktów.
Pełna gama potraw: przekąski, sałatki i sałaty, zupy, dania główne, desery, napoje, potrawy świąteczne. Dania tradycyjne obok współczesnych. Przydatne informacje na temat czasu przygotowania i stopnia trudności potraw. Dodatkowy rozdział, jak podawać potrawy i zachowywać się przy stole. Praktyczne odsyłacze i alfabetyczny indeks wszystkich potraw.