OPIS
Zawarte w książce informacje pozwolą czytelnikowi zapoznać się z terapią metaboliczną stosowaną we wspomaganiu leczenia nowotworów i w prewencji. Z dużą satysfakcją chcemy przedstawić czytelnikowi substancję roślinną, której właściwości przeciwrakowe znane są od dawna. Pierwsze udokumentowane skuteczne zastosowanie amigdaliny do leczenia nowotworów u kobiet odnotowano w latach pięćdziesiątych dziewiętnastego wieku we Francji. W ciągu ostatnich dziesiątków lat zostały one naukowo potwierdzone badaniami klinicznymi. Witamina B17, znana również jako amigdalina lub letril, znajduje się w wielu roślinach. Najwięcej jej jest w nasionach roślin zaliczanych do rodziny rosacea (różowate), takich jak morele, brzoskwinie, śliwki, a także w jabłkach i innych o gorzkich nasionach. Wiele roślin, owoców i warzyw zawiera niewielkie ilości witaminy B17 – niestety, w diecie mieszkańca zachodu jest jej zbyt mało.
Informacje, z którymi zapoznajesz się w tym informatorze nie są powszechnie akceptowane przez współczesną medycynę. Jeżeli powyższe twierdzenia są prawdziwe, to leczenie i profilaktyka raka mogą stać się szalenie proste, bowiem wystarczy jedynie przywrócić do naszej diety składnik pokarmowy, który łatwo otrzymać i który, co ważne, nie jest drogi. Coraz więcej lekarzy na całym świecie bada i dowodzi w swoich klinikach, że teoria o witaminowym podłożu rozwoju raka jest prawdziwa.