Wypieki w tradycji klasztornej. Chleb powszedni i świąteczne specjały

okładka

Wypieki w tradycji klasztornej. Chleb powszedni i świąteczne specjały

Produkt jest aktualnie niedostępny

Kliknij tutaj, jeśli chcesz otrzymać maila, gdy produkt się ukaże.

OPIS

Dawniej w każdym klasztorze znajdowała się piekarnia. Zakony były samowystarczalne i wypiekano tam wszystko, co potem spożywano, przede wszystkim chleb, ale również placki, ciasteczka oraz słodkie i pikantne przysmaki. Zwłaszcza na duże święta kościelne wypiekano prawdziwe specjały, aby osłodzić sobie nimi życie. Dr Petra Altmann, specjalizująca się w zwyczajach i życiu klasztornym, uchyla przed nami rąbka tajemnicy klasztornej tradycji piekarskiej, wzbogacając ja legendami i historią powstania przysmaków. W książce podano 85 przepisów na najbardziej ulubione dania i dotąd niepublikowane recepty z piekarni opactwa cysterek Oberschönenfeld, w Gessertshausen w Szwabii. Te słodkie i pikantne przysmaki będące częścią tradycji klasztornej można bez kłopotu przygotować również w domu.

DODATKOWE INFORMACJE

  • Format:195x175 mm
  • Liczba stron:156
  • Oprawa:miękka ze skrzydełkami
  • ISBN-13:9788375162363
  • Data wydania:1 marzec 2010
  • Numer katalogowy:128431

RECENZJEjak działają recenzje?

Lista recenzji jest pusta

DOSTAWA

DARMOWA dostawa powyżej 299 zł!

Realizacja dostaw poprzez:

  • ups
  • paczkomaty
  • ruch
  • poczta

OPINIE

Nasza strona używa plików cookies, w celu ułatwienia Ci zakupów. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności

© 2006-2024 Gildia Internet Services Sp. z o.o. and 2017-2024 Prószyński Media Sp z o.o. PgSearcher