Oliwa i oliwki. W kuchni, dla zdrowia, dla urody

okładka

Oliwa i oliwki. W kuchni, dla zdrowia, dla urody

Produkt jest aktualnie niedostępny

Kliknij tutaj, jeśli chcesz otrzymać maila, gdy produkt się ukaże.

OPIS

Drzewo oliwne to wyjątkowa roślina uprawna. Jej owoce i wytwarzana z nich oliwa od tysięcy lat są cenionymi produktami spożywczymi wyróżniającymi się właściwościami zdrowotnymi i leczniczymi. W przyrodzie występuje wiele różnorodnych odmian oliwek. Najbardziej charakterystycznymi ich cechami są kolor i wielkość. W tej książce opisano najbardziej typowe dostępne u nas odmiany. Oliwa z oliwek jest jedynym olejem spożywczym, który jest wytwarzany z miąższu owocowego, a nie z nasion roślinnych. To tłumaczy wyjątkowy w swoim rodzaju skład oliwy i wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, co wyjaśnia, dlaczego oliwa z oliwek była określana „płynnym złotem” lub „życiodajnym eliksirem”. W książce omówione zostało zastosowanie oliwy i oliwek w kuchni – podane zostały przepisy na wyśmienite dania wegetariańskie, mięsne, rybne, sosy, sałatki i wypieki zawierające oliwki lub oliwę z oliwek oraz niezwykły wpływ jaki mają na nasz organizm składniki mineralne i witaminy zawarte w oliwkach i oliwie. Ważna też jest rola oliwy z oliwek dla poprawy urody, jako podstawowego składnika maści i kremów, które leczą i pielęgnują naszą skórę. Dla wielbicieli krajów śródziemnomorskich i ich kuchni, którzy chcą wieść długie i zdrowe życie.

DODATKOWE INFORMACJE

  • Format:165x210 mm
  • Liczba stron:64
  • Oprawa:miękka
  • ISBN-13:9788372438041
  • Data wydania:9 luty 2010
  • Numer katalogowy:121073

RECENZJEjak działają recenzje?

Lista recenzji jest pusta

DOSTAWA

DARMOWA dostawa powyżej 299 zł!

Realizacja dostaw poprzez:

  • ups
  • paczkomaty
  • ruch
  • poczta

OPINIE

Nasza strona używa plików cookies, w celu ułatwienia Ci zakupów. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności

© 2006-2024 Gildia Internet Services Sp. z o.o. and 2017-2024 Prószyński Media Sp z o.o. PgSearcher