Przysmaki szlacheckie we współczesnej kuchni.

okładka

Przysmaki szlacheckie we współczesnej kuchni.

Produkt jest aktualnie niedostępny

Kliknij tutaj, jeśli chcesz otrzymać maila, gdy produkt się ukaże.

OPIS

„Przysmaki szlacheckie” stanowią zbiór autorskich przepisów Grzegorza Labudy, inspirowanych szeroko pojętą kuchnią szlachecką i magnacką. Niebanalne dania, np. krem ze szparagów z wędzonym łososiem czy kaszanka z gęsi na domowy sposób, znacznie wykraczające poza utożsamiane z polską kuchnią bigos i pierogi, pozwolą zadziwić domowników oraz gości. Dzięki precyzyjnym recepturom z „Przysmaków szlacheckich” mogą korzystać z powodzeniem nie tylko pasjonaci gotowania, ale także osoby, które nie czują się jeszcze biegłe w sztuce kulinarnej. PRZYKŁADOWE PRZEPISY Smażony sandacz pana wojewody na sosie z kurek Składniki 700g filetów z sandacza marynata: pieprz biały, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki soku z cytryny, tymianek, kilka gałązek koperku, olej słonecznikowy, cukier pół kostki masła i 2 łyżki oleju do smażenia 300g świeżych blanszowanych lub mrożonych kurek cebula biała 3 łyżki brandy 1,5 szklanki słodkiej śmietany 36% sól, pieprz biały, tymianek, kilka kropel soku z cytryny koperek i cytryna do dekoracji

DODATKOWE INFORMACJE

    Seria:Polskie Tradycje Kulinarne
  • Format:140x200 mm
  • Liczba stron:160
  • Oprawa:twarda
  • ISBN-13:9788361513339
  • Data wydania:15 kwiecień 2009
  • Numer katalogowy:90125

RECENZJEjak działają recenzje?

Lista recenzji jest pusta

DOSTAWA

DARMOWA dostawa powyżej 299 zł!

Realizacja dostaw poprzez:

  • ups
  • paczkomaty
  • ruch
  • poczta

OPINIE

Nasza strona używa plików cookies, w celu ułatwienia Ci zakupów. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności

© 2006-2024 Gildia Internet Services Sp. z o.o. and 2017-2024 Prószyński Media Sp z o.o. PgSearcher