OPIS
Kolekcja "Podróże kulinarne. Tradycje, smaki, potrawy" to seria pięknie wydanych albumów, w których praktyczną wiedzę kulinarną uzupełniają ciekawostki i tajniki kuchni różnych zakątków świata.
Każdy tom przedstawia najsmaczniejsze potrawy świata, unikatowy klimat i tradycję kuchni każdego z 25 opisywanych krajów.
Oprócz najsłynniejszych, wartych polecenia przepisów z wybranego kraju, w każdym tomie znajdą Państwo sekrety tworzenia typowych dla danej kuchni smakołyków, ich historie, obyczaje biesiadowania oraz najbardziej popularne potrawy i przyprawy.
Każdy tom serii podzielony został na pięć działów:
* "Palcem po mapie..." - o kulinarnych regionach i ich charakterystyce,
* "Z historią w tle..." - o tradycji tworzenia potraw i typowych produktach,
* "Na talerzu..." - o sposobach przyrządzania najpopularniejszych dań i napojów,
* "Wokół stołu..." - o tradycjach biesiadowania, etykiecie i obyczajach kulinarnych,
oraz
"Polecane przepisy..." - wybór najciekawszych przepisów z danej kuchni. Wszystkie zamieszczone w książce przepisy są trzykrotnie sprawdzone podczas słynnych testów kulinarnych "Autralian Women's Weekly". Co gwarantuje, że potrawy te są smaczne i łatwe w do przygotowania.