Niestety, nie zdążymy dostarczyć tego produktu przed Świętami

Wielka księga chleba. 50 oryginalnych przepisów na naprawdę dobre pieczywo

okładka

Wielka księga chleba. 50 oryginalnych przepisów na naprawdę dobre pieczywo

Inpost Paczkomaty 24/712,99 zł
Kurier Inpost12,99 zł
Kurier FedEx13,99 zł
Odbiór osobisty0 zł

Przy płatności za pobraniem do ceny wysyłki należy doliczyć5,00 zł

Wysyłka zagraniczna

Dostępność: 1-2 dni robocze

OPIS

Imponujące dzieło Érica Kaysera – uznanego francuskiego mistrza piekarstwa i założyciela międzynarodowej sieci piekarni Maison Kayser.

Éric Kayser, uznany francuski mistrz piekarstwa, dzieli się recepturami, które od 1996 roku gwarantują sukces jego sieci piekarni Maison Kayser. „Wielka księga chleba” to 50 przepisów, które pozwalają wypróbować nie tylko klasyczne „chlebowe” mąki ale też m.in. mąkę z soczewicy, orkiszową, konopną czy kamut, a także mąki ze starych odmian pszenicy.

To praktyczne kompendium wiedzy, które przedstawia szczegółowe przepisy na różnorodne rodzaje pieczywa, przybliża techniki pieczenia oraz zawiera porady, jak osiągnąć doskonałe rezultaty. W książce amatorzy domowego wypieku znajdą sprawdzone przepisy nie tylko na tradycyjne chleby, ale także receptury na pieczywo z różnych zakątów świata – m.in. na bajgle, naany, pity, tortille i focaccie. Książka jest nie tylko zbiorem przepisów, ale także hołdem dla rzemiosła i pasji piekarskiej.

Idealna dla zarówno początkujących, jak i zaawansowanych piekarzy.

Éric Kayser, mistrz piekarnictwa, założyciela międzynarodowej sieci piekarni Maison Kayser. Wierny hipokratejskiej zasadzie, że jedzenie powinno być lekarstwem, postanowił podzielić się recepturami, które od 1996 roku gwarantują sukces jego sieci piekarni, wydając książkęLe Larousse du Pain[2013], która została przetłumaczona na osiem języków i sprzedała się w 200 tysiącach egzemplarzy i pomogła rzeszom nowicjuszy stawiać pierwsze kroki w piekarnictwie. „Wielka Księga Chleba” to kontynuacjaLe Larousse du Pain. Techniki wypieku pozostają te same, ale (ponowne) odkrywanie starych rodzajów mąki, podobnie jak receptury bazujące na oryginalnych zbożach i składnikach, otwiera wachlarz zaskakujących możliwości i ciekawych smaków.

DODATKOWE INFORMACJE

  • Format:190x235 mm
  • Liczba stron:208
  • Oprawa:twarda
  • ISBN-13:9788383872018
  • Data wydania:13 listopad 2024
  • Numer katalogowy:626940

RECENZJEjak działają recenzje?

Wielka księga chleba

zy często sięgacie po książki 'kucharskie'? Czy jednak ta forma przekazania wiedzy kulinarnej "odeszła do lamusa"? ~Ja, np. jako matka, nie wyobrażam sobie nie mieć w domu takiej przepięknie wydanej, bogatej w wiedzę, doświadczenia książki, która jest w stanie pomóc okiełznać moje "gotowanie"- jeśli tym słowem, można w jakiś sposób nazwać moje jedzeniowe eksperymenty... - dania, posiłki, łakocie czy dodatki, które z pomocą kilku składników pozwolą ułatwić mi tydzień, weekend czy też wieczór... Dlatego też przychodzę tutaj z krótką recenzją wyjątkowej książki dla każdej z was. ~"Wielka księga chleba" autorstwa francuskiego mistrza piekarstwa Érica Kaysera to niezwykłe a zarazem praktyczne kompendium wiedzy który przy pomocy 'tajemnych receptur' pozwoli nam stworzyć 50 oryginalnych przepisów na naprawdę dobre pieczywo. ~ 50 łatwych do odtworzenia przepisów z mnóstwem praktycznych porad dotyczących przygotowania podstawowego zakwasu, wyboru odpowiedniej mąki, sposobu wyrabiania ciasta czy samego formowania bochenków ~ "Wielka księga chleba" otwiera przed nami szczegółowe przepisy na różnorodne rodzaje pieczywa, przybliża techniki pieczenia oraz zawiera porady, jak osiągnąć doskonałe rezultaty. W książce amatorzy domowego pieczywa znajdą sprawdzone przepisy nie tylko na tradycyjne chleby, ale także receptury na wypieki z różnych zakątów świata – m.in. na pizzę, bajgle, brioszki, naany, pity, tortille, chałki, ciabatty i focaccie. Książka jest nie tylko zbiorem przepisów, ale także hołdem dla rzemiosła i wielkiej miłości do pasji piekarskiej. Idealna pozycja zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych piekarzy. ~Świetnie nada się na prezent! Polecam wasza J.K.

Autor: Jolanta Kłos Data: 18.11.2024
❤️❤️❤️❤️

~"Wielka księga chleba" autorstwa francuskiego mistrza piekarstwa Érica Kaysera jest niesamowicie przystępnym kompedium zawierającym nie tylko przepisy na domowe smaczne pieczywo, ale także z praktycznymi poradami dotyczącymi wyrabiania zakwasu czy wyboru odpowirdniej mąki by wypieki były udane ,a przede wszystkim dobre dla podniebienia. Książka nie opowiada wyłącznie o chlebie. Zawiera bowiem receptury na pizzę, bajgle, brioszki, naany, pity, tortille, chałki, ciabatty i focaccie. Całość jest podana w sposób niezwykle prosty, przejrzysty i wdzięczny, zilustrowany zarówno rysunkami z poszczególnymi fazami przygotowania konkretnego przepisu oraz pięknymi zdjęciami. Francuski mistrz piekarstwa zdecydowanie zachęca do poznania tajników swego rzemiosła pisząc przede wszystkim sercem i zabierając swych adeptów w tajemną , pełną magii i kulinarnych doświadczeń podróż w różne rejony świata. Dla mnie zdecydowanie ten tytuł jest jedną z tegorocznych perełek.

Autor: Kamila Zając Data: 11.12.2024

DOSTAWA

DARMOWA dostawa powyżej 299 zł!

Realizacja dostaw poprzez:

  • ups
  • paczkomaty
  • ruch
  • poczta

OPINIE

Nasza strona używa plików cookies, w celu ułatwienia Ci zakupów. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności

© 2006-2024 Gildia Internet Services Sp. z o.o. and 2017-2024 Prószyński Media Sp z o.o. PgSearcher