OPIS
Wspó,łczesne produkty zbożowe zniszczyły w Stanach Zjednoczonych więcej mó,zgó,w niż udary, wypadki samochodowe i urazy głowy razem wzięte.
dr William Davis, autor książki Wheat Belly
Jeszcze kilka lat temu dietetycy i lekarze utrzymywali, że wszelkie tłuszcze zwiększają ryzyko występowania ró,żnych choró,b, nadwrażliwość na gluten rozpatrywana była wyłącznie w kontekście celiakii, a tak zwani poważni naukowcy nie mieli odwagi zalecać nieskomplikowanych zmian stylu życia, któ,re mogłyby stymulować powstawanie i rozwó,j nowych komó,rek mó,zgowych. Obecnie dysponujemy świetnie udokumentowanymi dowodami świadczącymi o tym, co konkretnie przyczynia się do degeneracji mó,zgu i rozwoju schorzeń takich jak demencja czy choroba Alzheimera.
To wspaniała książka, dzięki któ,rej zatroszczysz się o swó,j mó,zg!
dr Mark Hyman, autor książki Koniec z cukrzycą i otyłością!
Dzięki tej bestsellerowej, wyjątkowo aktualnej i potrzebnej książce przekonasz się, że na zdrowie mó,zgu wpływają nie tyle geny, ile dieta! Dowiesz się, że wspó,lnym elementem choró,b degeneracyjnych mó,zgu jest stan zapalny, któ,ry z kolei często bywa skutkiem diety bogatej w węglowodany. Zrozumiesz, w jaki sposó,b ",zdrowe produkty pełnoziarniste", szkodliwie oddziałują na mó,zg, a także uzyskasz informacje, dzięki któ,rym szybko zadbasz o zdrowie i regenerację swojego układu nerwowego. Poza lepszym samopoczuciem zdobędziesz panowanie nad swoim genetycznym przeznaczeniem i skutecznie ochronisz swó,j potencjał intelektualny.
Ta książka to prawdziwy skarb!
dr Bernie Siegel, autor książki Faith, Hope and Healing i The Art of Healing