OPIS
Książka „G jak gastronomia” adresowana jest do podmiotów prowadzących działalność gospodarczą w zakresie usług gastronomicznych i cateringowych. Powstała w celu rozwiązania wątpliwości, rodzących się na tle opodatkowania tej działalności. Autorki dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem wynikającym z wieloletniej praktyki w zawodzie Doradcy Podatkowego, dając przy tym wskazówki, pomagające uniknąć błędów w rozliczaniu się z urzędem skarbowym. Wszystkich wyjaśnień udzielają z uwzględnieniem aktualnego stanu prawnego ze wskazaniem przepisów prawnych regulujących poszczególne zagadnienia tematyczne. Książka stanowi praktyczny i rzeczowy poradnik ilustrowany przykładami zdarzeń gospodarczych, który w przystępny sposób omawia zagadnienia takie jak: zasady opodatkowania usług gastronomicznych, zatrudnianie pracowników, zezwolenia i koncesje, wymogi sanitarne, odliczanie VAT w gastronomii i cateringu.