Po prostu chleb. Domowe pieczywo na zakwasie krok po kroku.

OSZCZĘDZASZ 15,00 ZŁ

okładka

Po prostu chleb. Domowe pieczywo na zakwasie krok po kroku.

30% taniej
Inpost Paczkomaty 24/712,99 zł
Kurier Inpost12,99 zł
Kurier FedEx13,99 zł
ORLEN paczka8,99 zł
Odbiór osobisty0 zł

Przy płatności za pobraniem do ceny wysyłki należy doliczyć5,00 zł

Wysyłka zagraniczna

Dostępność: 1-2 dni robocze

OPIS

Czy może być coś lepszego niż pachnący, własnoręcznie upieczony chleb na zakwasie, wyjęty właśnie z piekarnika? Mistrz piekarnictwa Siegfried Brenneis krok po kroku w prosty i przystępny sposób tłumaczy, jak wyhodować własny zakwas, odpowiednio go prowadzić, a następnie używać do wyrobu domowego pieczywa. Znajdziesz tutaj podstawowe przepisy, idealne dla osób początkujących, a także wiele receptur dla tych, którzy pieką na zakwasie już od jakiegoś czasu. Dzięki tej książce upieczesz nie tylko chleb, bułki czy bagietki, ale również ciasta i inne słodkości.

DODATKOWE INFORMACJE

  • Format:170x220 mm
  • Liczba stron:160
  • Oprawa:miękka
  • ISBN-13:9788327126764
  • Data wydania:26 kwiecień 2023
  • Numer katalogowy:556833

RECENZJEjak działają recenzje?

Po prostu chleb

Chleb, bułki, słodkie rogaliki, paluchy. Jak się okazuje z ciasta na zakwasie można zrobić przeróżne wypieki. Chleb na zakwasie jest nie tylko zdrowy, ale również zachowuje dłużej świeżość. Tylko jak wyhodować sobie zakwas i wykonać odpowiednie ciasto? Z pomocą przychodzi wydawnictwo Publicat. Książka podzielona jest na cztery duże rozdziały. Pierwszy rozdział to cenne rady i wskazówki jak wyhodować sobie zakwas i na co zwrócić uwagę. Jak to mówią „nie z każdej mąki będzie chleb”. Książka doradzi jaką mąkę wybrać i jaki jej typ. Uświadamia również, że bardzo ważnym czynnikiem jest również czas. Książka wskaże również przydatne akcesoria: od szklanych słoiczków po szpatułki i ściereczki lniane. Autor poradnika pokaże krok po kroku jak wyhodować swój zakwas. Opowie jakie są fazy fermentacji zakwasu, a na koniec podpowie jak wyrobić ciasto. Książka podpowie również co można zrobić z zakwasem, który nam pozostał. Jak go przechować do czasu kolejnego wypieków. Drugi rozdział to proste i nie wymagające zbyt wielu składników przepisy na chrupiący chleb. W każdym przepisie autor podaje nam ile czasu zajmie nam przygotowanie zakwasu. Ile przebiega wstępne i końcowe wyrastanie ciasta oraz czas pieczenia. Następnie podaje składniki na zakwas i ciasto, ewentualnie na jakieś dodatki. A później krok po kroku wyjaśnia co zrobić. Myślę, że każdy poczatkujący piekarz da sobie radę z przygotowaniem ciasta. Trzeci rozdział poświęcony jest bułką o różnym składzie i kształcie. Znajdziemy tutaj zarówno klasyczne bułeczki z ziaren, ale również z pieczonym ziemniaczkiem, boczkiem czy pomidorem. Mogą one być w tradycyjnym owalnym kształcie lub w postaci słoneczek itp. Ostatni rozdział to słodkości na zakwasie. Są to np. rożki cynamonowe, bułeczki czy buchty śmietankowe. Jest tutaj również moja ulubiona chałka. Książka jest niewielkiego formatu, ale posiada bardzo dużo cennych wskazówek dla poczatkujących piekarzy. Posiada również wiele przepisów. Wszystko jest w prosty i zrozumiały sposób przedstwione. Znajdziemy tutaj również ilustracje, które zachęcą do pracy w kuchni. Myślę, że zarówno początkujący jak i zaawansowany kucharz znajdzie w tej książce coś dla siebie.

Autor: z_ksiazka_w_plecaku Data: 07.05.2023

DOSTAWA

DARMOWA dostawa powyżej 299 zł!

Realizacja dostaw poprzez:

  • ups
  • paczkomaty
  • ruch
  • poczta

OPINIE

Nasza strona używa plików cookies, w celu ułatwienia Ci zakupów. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności

© 2006-2024 Gildia Internet Services Sp. z o.o. and 2017-2024 Prószyński Media Sp z o.o. PgSearcher