OPIS
Na pewno znasz to niecierpliwe radosne wyczekiwanie, które towarzyszy przygotowywaniu domowych wypieków. A także satysfakcję, gdy kuchnię wypełniają kuszące zapachy, rodzina patrzy z zachwytem, a Ty wyjmujesz z piekarnika aromatyczną, rumianą pizzę Autorka kulinarnego poradnika sięga do wspaniałej tradycji kuchni włoskiej. Proponuje przepisy, które zadowolą każde podniebienie: rozpływające się w ustach fantastyczne pizze, przeróżne rodzaje chleba, począwszy od tradycyjnych, a skończywszy na tych bardziej wymyślnych, smakołyki zapiekane w cieście, placki, quiche i tarty. Pokazuje, jak wykonać malutkie arcydzieła kulinarne i mnóstwo pikantnych dań jajecznych. Przepisy zostały opracowane nie tylko z myślą o smaku i wyglądzie potraw, lecz także o zdrowiu biesiadników. Wiele pyszności można spokojnie zaserwować osobom z alergiami pokarmowymi oraz stroniącym od nabiału i produktów pszenicznych. Czego chcieć więcej?