Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto.

OSZCZĘDZASZ 7,09 ZŁ

okładka

Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto.

10% taniej
Inpost Paczkomaty 24/712,99 zł
Kurier Inpost12,99 zł
Kurier FedEx13,99 zł
ORLEN paczka8,99 zł
Odbiór osobisty0 zł

Przy płatności za pobraniem do ceny wysyłki należy doliczyć5,00 zł

Wysyłka zagraniczna

Dostępność: 1-2 dni robocze

OPIS

Życie to kombinacja magii i makaronu Federico Fellini

Żadne danie w historii nie ma tak wielu wariantów, kolorów, kształtów, smaków i konsystencji jak zwykły makaron. Przygotuj samodzielnie aksamitne farfalle lub cieniutkie jak jedwab ravioli. Zaskocz znajomych, podając czarny jak węgiel makaron z atramentem kałamarnic lub orzechowe gnocchi z grzybowym ragoût.

Marc Vetri, utalentowany mistrz włoskiej kuchni, zdobywca „kulinarnego Oscara”, czyli nagrody Fundacji im. Jamesa Bearda dla najlepszego szefa kuchni, pokaże ci, jak własnymi rękami zrobić makaron pachnący toskańską trattorią. Bazując na ogromnym doświadczeniu, dzieli się swoją historią, radami, technikami i ponad setką przepisów.

  • Tajniki wyrabiania ponad trzydziestu różnych typów ciasta i całej gamy makaronów smakowych
  • Przepisy na wspaniałe makarony nadziewane i pieczone oraz idealnie skomponowane sosy
  • Inspirujące eksperymenty z różnymi rodzajami mąki

Zostań mistrzem makaronu w swojej kuchni

Marc Vetri jest jednym z największych mistrzów makaronu na tej planecie. To prawdziwa biblia makaronu, na dodatek cudownie napisana. Każdy powinien ją mieć na półce w swojej kuchni.

JAMIE OLIVER, szef kuchni, restaurator i autor książek kucharskich, osobowość medialna

Książka Marca Vetriego jest dokładnie tym, czego każdy kucharz potrzebuje, aby doskonalić techniki własnoręcznego wyrabiania makaronu i przygotowywać przepyszne, przemyślane i innowacyjne dania. Najważniejsza książka o domowych makaronach, jaką kiedykolwiek czytałem. I jestem nawet trochę o to zazdrosny.

MARIO BATALI, szef kuchni, restaurator i autor książek kucharskich

Mistrzowie makaronu to prawdziwy pean na cześć jednej z najpopularniejszych potraw świata. Utalentowany szef kuchni Marc Vetri doskonale przekazał w tej książce swoją pasję do makaronu.

NATHAN MYHRVOLD, współautor encyklopedii Modernist Cuisine

Na początku książki Marc Vetri stwierdza, że przepis potrzebuje kucharza. Racja, ale jako kucharze potrzebujemy mistrzów takich jak Vetri – kogoś, kto zachęci nas do poszukiwania ideału, pomoże zrozumieć potrawy i docenić ich piękno. W tej książce Vetri realizuje właśnie tę misję.

DR STEPHEN JONES, kierownik Bread Lab na Washington State University

Nigdy nie jadłem lepszego makaronu niż ten, który wyszedł spod ręki Marca Vetriego. Gdybym o przygotowanie swojego ostatniego posiłku miał poprosić jednego kucharza, wybrałbym właśnie jego. I zamówiłbym dziesięć dań z makaronu. Ta książka stanie się waszą makaronową biblią i pozwoli wam zgłębić tajniki tej magicznej potrawy.

MICHAEL SYMON, szef kuchni, restaurator, osobowość telewizyjna, autor książek kulinarnych

DODATKOWE INFORMACJE

  • Format:205x250 mm
  • Liczba stron:272
  • Oprawa:twarda
  • ISBN-13:9788324073108
  • Data wydania:10 marzec 2021
  • Numer katalogowy:449417

RECENZJEjak działają recenzje?

Lista recenzji jest pusta

DOSTAWA

DARMOWA dostawa powyżej 299 zł!

Realizacja dostaw poprzez:

  • ups
  • paczkomaty
  • ruch
  • poczta

OPINIE

Nasza strona używa plików cookies, w celu ułatwienia Ci zakupów. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności

© 2006-2024 Gildia Internet Services Sp. z o.o. and 2017-2024 Prószyński Media Sp z o.o. PgSearcher