OPIS
"Pachnące, przepyszne, ponadczasowe! Przecudnie pachną, zachwycają wyglądem i są niezwyke smaczne - popularne ciasta z blachy nie zawiodą nawet najbardziej wymagających smakoszy. Ciasta tradycyjne i te najnowocześniejsze. Dla amatorów słodkości i tych, którzy gustują w bardziej pikantnych przekąskach. Książka prezentuje zdumiewająco szeroki repertuar przepisów. Zwolennicy tradycyjnej kuchni przygotują doskonałą szarlotkę, wypieki miodowe i korzenne i serniki. Poszukiwacze kulinarnych nowinek będą mogli rozkoszować się przekładańcem wiśniowym z kremem waniliowym, skosztują też ciasta z budyniem. Niekonwencjonalnym kucharzom przypadną do gustu ciasta na ostro - z cebulą i kminkiem. Autorka zadbała też o ucztę dla oka: gotowe, przystrojone ciasta oglądamy na barwnych fotografiach. Publikacja ucieszy doświadczone panie domu, poszukujące inspiracji. Nie zawiedzie też debiutantów - z myślą o nich omówiono podstawowe składniki, akcesoria i rodzaje ciast, na bazie których tworzy się bardziej skomplikowane wypieki."