Niestety, nie zdążymy dostarczyć tego produktu przed Świętami

Historia naturalna i moralna jedzenia.

okładka

Historia naturalna i moralna jedzenia.

Nakład produktu jest wyczerpany

Kliknij tutaj, jeśli chcesz otrzymać maila, gdy produkt stanie się ponownie dostępny

OPIS

Historia pokarmów jest w istocie historią ludzkości.
Łatwiej zrozumieć epokowe zdarzenia, wiedząc, że Luter gorszył się jedzeniem masła w wielkim poście. Ludwik XIV przepadał za truskawkami, a Ludwik XV nie mógł przełknąć kawioru od Cara Piotra Wielkiego. Kolejne epoki w rozwoju ludzkości niosły nowe sposoby żywienia, a za nimi szły nowe wynalazki, profesje, instytucje i mity.
Autorka łączy w tej książce dzieje żywności i potraw z "moralną" historią jedzenia, opowiadając smakowicie o zwyczajach, symbolach i związanych z nimi zdarzeniach historycznych.

DODATKOWE INFORMACJE

    Seria:Z wagą
  • Format:150x210 mm
  • Liczba stron:668
  • Oprawa:twarda
  • ISBN-13:9788388221323
  • Numer katalogowy:43435

RECENZJEjak działają recenzje?

Lista recenzji jest pusta

DOSTAWA

DARMOWA dostawa powyżej 299 zł!

Realizacja dostaw poprzez:

  • ups
  • paczkomaty
  • ruch
  • poczta

OPINIE

Nasza strona używa plików cookies, w celu ułatwienia Ci zakupów. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności

© 2006-2024 Gildia Internet Services Sp. z o.o. and 2017-2024 Prószyński Media Sp z o.o. PgSearcher