OPIS
To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania.
W tej części "Kuchni survivalowej" zaprezentowano różne sposoby wędzenia, krzesania ognia oraz tajniki doboru hubki i rozpałki. Poznasz techniki pieczenia – w glinie, na spodku, w piecu glinianym i pod kloszem.
Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Tylko przygotowani przetrwają!
Toolbook zawiera:
-
przepisy kulinarne z wykorzystaniem roślin łąkowych (np. mąka z kłączy perzu), leśnych (np. mąka z żołędzi) oraz bagiennych (np. ziołowe podpłomyki z mąką z pałki wodnej),
-
prezentację technik gotowania w terenie (pieczenie w glinie, w glinianym piecu, wędzenie),
-
techniki krzesania ognia oraz przygotowania hubki i rozpałki,
-
filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR,
-
sól, linijkę calową i centymetrową.