OPIS
Niezależnie od tego czy zaczynamy praktykować wegetarianizm czy też znudził nas stary repertuar kulinarny, ta książka rozpali nasz entuzjazm. Znajdziemy tu dania na każdą okazję. Będą potrawy zarówno te codzienne, jak i na specjalne przyjęcia, takie jak na przykład ratatouille czy tabbouleh, klasyczne potrawy bezmięsne, jak pieczone orzechy lub burgery wegetariańskie, oraz wiele nowych, ekscytujących propozycji, na przykład słodkie ziemniaki, suflet orzechowy lub krążki z pora i kukurydzy. Nowości z różnych stron świata na pewno będą mile kusić przez długi czas. Autorka proponuje szeroki wybór starterów, przekąsek, zup, deserów, pieczywa, ciast i ciastek, jak również specjalnych drinków. Przepisom towarzyszą użyteczne wskazówki. I - co najważniejsze - nie jest to publikacja wyłącznie dla wegetarian, ale dla wszystkich zainteresowanych zdrową i smaczną kuchnią!