OPIS
Czy wiesz, że w ciągu roku przyjmujesz wraz z pożywieniem około 2 kilogramów chemikaliów?! Jak ustrzec się przed zatruciem najbardziej toksycznymi substancjami? Czy istnieją środki uszlachetniające żywność niewpływające destrukcyjnie na organizm człowieka? Wielu z nas w zasadzie nie zastanawia się nad tym, co, gdzie i jak je, a to jeden z najgorszych błędów, jakie można popełnić. Żyjemy niestety w erze syntetycznych trucizn, które w niezauważalny sposób, powoli niszczą nasze zdrowie! Trzeba z tym walczyć. Jedynie pełna świadomość szkodliwości wielu substancji może pomóc nam zachować dobrą formę i niezłe samopoczucie do późnej starości. Dzięki tej niewielkiej książce Karen Vago poznasz najczęściej dodawane do żywności konserwanty i barwniki, dowiesz się, dlaczego pestycydy czy azotany powinno się wyeliminować z upraw rolniczych, nauczysz się, jak "usunąć" z organizmu metale ciężkie itd. Odtruwanie organizmu.