OPIS
Produktywność to nie tylko miernik zjawisk gospodarczych, ale generalne nastawienie na postęp, na usprawnianie działalności, na innowacje, na efektywność.
Coraz więcej osób w przemyśle, dochodzi do przekonania, że ZAŁOGA wszyscy pracownicy zakładu jest głównym źródłem powodzenia przedsiębiorstwa i ważną częścią strategii. Pracownicy również chcą pracować bardziej świadomie, podnosić swoją wiedzę i umiejętności, aby stanowić większą wartość dla firmy oraz budować aktywnie swoją i jej przyszłość.
Podnoszenie produktywności, a zatem i sukcesy firmy, osiąga się dzięki twór-czemu zaangażowaniu możliwie wszystkich pracowników. Stan taki wystąpi tylko jeśli każdy członek załogi będzie systematycznie pogłębiał i uaktualniał wiedzę nie tylko w swojej dziedzinie, ale również w innych zagadnieniach związanych z funkcjonowaniem przedsiębiorstwa.
Autorzy książki, znawcy problematyki produktywności, pragną podpowiedzieć:
- jak należy rozumieć produktywność,
- jakie metody organizacji produkcji są ukierunkowane na poprawę produktywności,
- jakie metody i techniki oceny produktywności należy stosować,
- jakie są podstawowe wskaźniki stosowane przy ocenie produktywności.