OPIS
Dr Peter Osborne, autorytet w sprawach wrażliwości na gluten i alergii pokarmowych, stwierdził, że zboża, nawet uważane dotąd za bezpieczne, takie jak kukurydza i ryż, mogą siać spustoszenie w organizmie, wywołując stany zapalne i niedobory witamin oraz minerałów, a także powodując reakcje autoimmunologiczne. Książka Bez zbóż, bez bólu oferuje narzędzia potrzebne do wyeliminowania z diety wszystkich zbóż oraz innych czynników zapalnych. Korzystając z tego łatwego do wprowadzenia planu żywieniowego można w ciągu piętnastu dni osiągnąć znaczącą poprawę zdrowia i wejść na drogę do całkowitego pozbycia się bólu w ciągu zaledwie miesiąca.
Książka zawiera jasne omówienie naukowych podstaw programu, plany posiłków na poszczególne dni, ułatwiające przejście na bezglutenową dietę i dziesiątki przepisów na pyszne bezzbożowe potrawy. Przekonajcie się, dlaczego tysiące pacjentów uważają, że dzięki dr. Osborne’owi i jego diecie odzyskali życie bez bólu.
„Jeżeli coś was obecnie boli, proszę, przeczytajcie tę książkę – może ocalić wam życie. (…)To dzieło dostarczy wam informacji, których potrzebujecie, żeby uwolnić się od bólu bez stosowania uzależniających leków!”
DR IZABELLA WENTZ
„Książka dr. Osborne’a zmienia sposób, w jaki powinniśmy patrzeć nie tylko na gluten, ale na wszystkie zboża oraz ich wpływ na choroby autoimmunologiczne i stany zapalne”.
DR SARA GOTTFRIED