OPIS
Druga edycja podręcznika zaadresowanego do wszystkich osób pragnących pogłębić kompetencje językowe w specjalistycznej dziedzinie jaką jest hotelarstwo i gastronomia. Książka niezastąpiona do nauki języka specjalistycznego przy bezpośrednich kontaktach z klientem francuskojęzycznym. Dodatkowo w drugiej edycji znajdziemy: - płyta DVD z fikcyjnymi dokumentami video, składająca się z 6 epizodów związanych bezpośrednio z treścią poszczególnych rozdziałów podręcznika, - kolorowy przewodnik po „Gastronomii i winoznawstwie” , - materiały (10 testów próbnych) przygotowujące do uzyskania zawodowego dyplomu z języka francuskiego z dziedziny Turystyki i hotelarstwa (DFP TH) B1 podczas egzaminu organizowanego przez Paryską Izbę Handlowo-Przemysłową (CCIP), - dwa testy kwalifikacyjne: test ogólny oraz test z języka specjalistycznego W komplecie znajdziemy drugą edycję przewodnika pedagogicznego z kluczem do ćwiczeń, a także video.