OPIS
Profesjonalny kurs kuchni wegetariańskiej – ponad pół tysiąca fotografii z podstawowymi zasadami i najlepszymi przepisami.
Książka składa się z czterech sekcji poświęconych filarom kuchni wegetariańskiej: zbożu, warzywom, tofu i seitan, ziarnom oleistym. Każda sekcja jest poprzedzona bogatym wstępem zawierającym wiele niezbędnych informacji dotyczących właściwości i walorów odżywczych każdego z produktów.
Rzecz niezwykle oryginalna, wszystkie składniki i etapy przygotowywania potraw są sfotografowane z góry: w ten sposób łatwo można zorientować się czego będziemy potrzebować do przyrządzenia dań, bez zagłębiania się w treść przepisu. To wspaniała, bogato ilustrowana (ponad 500 zdjęć) książka kucharska przeznaczona nie tylko dla wegetarian, ale także dla wszystkich tych, którzy pragną odkryć nowy i zaskakujący urok smacznej i przede wszystkim zdrowej kuchni.
Odbiorcy:
- pasjonaci kuchni wegetariańskiej, którzy chcą poszerzyć swoją wiedzę i umiejętności, i tym samym urozmaicić i ubogacić repertuar swojej kuchni,
- wszyscy, których pasją jest zdrowe gotowanie, i ci, którzy dotychczas obawiali się spróbować swoich sił w kuchni.
Lena Tritto - jest wykładowcą sztuki kulinarnej i odżywania energetycznego. W 2008 roku ukończyła Szkołę Tao w Bolonii, gdzie prowadzi też zajęcia z dietetyki. Organizuje warsztaty kulinarne we współpracy z pediatrami i propaguje sztukę właściwego odżywiania.
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- zawiera cenne informacje dotyczące wartości odżywczych i zdrowotnych sztandarowych produktów wykorzystywanych w kuchni wegetariańskiej
- niezwykle ciekawy, nowatorski i miły dla oka sposób ilustrowania – krok po kroku – zarówno produktów jak i etapów przygotowania poszczególnych potraw,
- każda z prezentowanych w publikacji potraw została wcześniej przygotowana w redakcyjnej kuchni – w książce znalazły się jedynie te, które pozytywnie przeszły próbę degustacji.