Niestety, nie zdążymy dostarczyć tego produktu przed Świętami

Słodki sposób na alergię. Wypieki i desery bez mleka i jajek, a czasem bez glutenu

okładka

Słodki sposób na alergię. Wypieki i desery bez mleka i jajek, a czasem bez glutenu

Produkt jest aktualnie niedostępny

Kliknij tutaj, jeśli chcesz otrzymać maila, gdy produkt się ukaże.

OPIS

Jestem mamą alergika. Wychowanie dziecka uczulonego na wiele pokarmów wymaga ograniczeń i restrykcyjnej diety. A przecież trudno wyobrazić sobie malucha, który nie miałby ochoty sięgnąć po ciastko z kremem...

Oryginalne przepisy na desery bez mleka czy jajek to źródło inspiracji dla rodziców – życie z alergią, choć niełatwe, może być słodkie. Z przyjemnością skorzystam z wielu pomysłów, jakie daje ta książka. Polecam gorąco! /Halina Mlynkova/

Ta książka nie jest kolejną pozycją z serii: modne diety. Alergia to choroba cywilizacyjna, a jadłospis wykluczający mleko, jajka czy gluten to często konieczność, nie kaprys. Autorka proponuje łatwe przepisy na pyszne dania, dodając do tego sporą dawkę wiedzy, która pomoże zrozumieć, na czym polega problem i jak sobie z nim radzić. Prosto, skutecznie i smacznie. /Renata Ciemięga, redaktor magazynów „Dobre Rady” i „Samo Zdrowie”/

Przejrzyste podejście do tematu uczuleń pokarmowych. Autorka zgrabnie łączy teorię z praktyką, czyli kuszącymi i słodkimi przepisami. Lektura obowiązkowa dla rodziców małych alergików! /dr n. med. Beata Adamczyk, specjalista alergolog/

***

Jak w prosty sposób przygotować słodkości bez mleka, jajek czy glutenu?

Małgorzata Kalemba-Drożdż rzuca wyzwanie alergiom pokarmowym. Jest mamą dwójki dzieci. Pech chciał, że oboje mają alergię na mleko i jajka. Ze względu na ograniczenia dietetyczne musiała zrewolucjonizować swoją kuchnię.

W książce znajdziesz 161 oryginalnych przepisów na domowe wypieki,

koktajle i desery.

Upiecz swojemu dziecku pyszne muffinki świętojańskie, szarlotkę bez ciasta

i miodownik z kremem z kaszy jaglanej.

Wypróbuj przepis na chlebek bananowy albo batoniki zbożowe.

Dowiedz się, jak przyrządzić lody rabarbarowo-truskawkowe

i ciasteczka chałwowe.

Zainspiruj się! Wiele składników możesz zamienić w zależności od indywidualnych upodobań i ograniczeń diety.

Małgorzata Kalemba-Drożdż – autorka bloga kulinarnego Trochę Inna Cukiernia

i książki Pyszne chwasty. Doktor biochemii, prowadzi badania naukowe, wykłada racjonalne żywienie.

DODATKOWE INFORMACJE

  • Format:163x235 mm
  • Liczba stron:288
  • Oprawa:twarda
  • ISBN-13:9788376425061
  • Data wydania:27 luty 2015
  • Numer katalogowy:266578

RECENZJEjak działają recenzje?

Lista recenzji jest pusta

DOSTAWA

DARMOWA dostawa powyżej 299 zł!

Realizacja dostaw poprzez:

  • ups
  • paczkomaty
  • ruch
  • poczta

OPINIE

Nasza strona używa plików cookies, w celu ułatwienia Ci zakupów. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności

© 2006-2024 Gildia Internet Services Sp. z o.o. and 2017-2024 Prószyński Media Sp z o.o. PgSearcher