OPIS
Dla wegetarian, osób gotujących dla wegetarian i wszystkich którzy chcieliby spróbować dań bezmięsnych.
Kuchnia wegetariańska oparta na polskich tradycjach kulinarnych, z polskich składników.
Dania są proste i nie wymagają długiego procesu przygotowania. Ważne są w nich świeże, sezonowe owoce, warzywa i zioła. Autorka prowadzi pensjonat w Bieszczadach. Na co dzień gotuje jarskie dania, które serwuje rodzinie i gościom. Bogate doświadczenie oraz zachwyt stołowników przeniosła do książki, pokazując nietypowe połączenia produktów i smaków.
W książce między innymi: placki z cukinii, babka ponczowa, melony z miodem, zupa ziemniaczana z bobem, nalewka z owoców tarniny.
Dzięki książce „Kuchnia wagetariańska”:
- ugotujesz pyszne i zdrowe wegetariańskie dania
- wykorzystasz sezonowe owoce, warzywa i zioła
- łatwo odnajdziesz przepis idealny na każdą porę roku
Książka podzielona została na pory roku. W każdym dziale znajdziemy przepisy na dania główne, zupy, przystawki i przekąski, desery i napoje a latem i jesienią dodatkowo na przetwory.
Każdy spośród 145 przepisów przepis składa się z listy produktów oraz opisu krok po kroku, jak go przygotować. Jest czas przygotowania i wskazanie liczby porcji. Większość gotowych potraw została pokazana na fotografiach dołączonych do przepisów.
Na początku książki znajduje się tematyczny spis treści, a na końcu alfabetyczny indeks potraw. Zintegrowana oprawa sprawia, że książka łatwo się otwiera, jest lekka i przyjazna w użytkowaniu.
Autorka prowadzi w pensjonat Przystanek Cisna, do którego, razem z mężem, zaprasza turystów. Jej pasja i jej historia została dostrzeżona przez redakcje najważniejszych czasopism kobiecych oraz reporterów stacji TVN.