OPIS
Wśród 325 przepisów kuchni indyjskiej znajdziemy niezwykłe przystawki, curry idealnie nadające się na dania główne, dodatki przyprawowe oraz lekkie desery. Warto skosztować kruchych smażonych bakłażanów, kremowej goańskiej zapiekanki z ryb lub jagnięcego udźca pieczonego w mongolskim stylu z aromatycznymi ziemniakami z karahi. Rozdział, w którym zaprezentowano łatwe i szybkie w przygotowaniu dania Balti dostarczy pomysłów na niejeden posiłek.
Każdy przepis jest opatrzony komentarzem na temat właściwości odżywczych.
Eksperci doradzą, w jaki sposób, stosując naturalne składniki i tradycyjne techniki kucharskie, odnieść sukces kulinarny i uzyskać wspaniały efekt.
- Bogato ilustrowany poradnik zawierający nieskomplikowane i oryginalne przepisy na przepyszne indyjskie potrawy
- Propozycje na każdą okazję - od lekkich, kruchych przystawek po mięsne dania główne; od kuchni wegetariańskiej po przysmaki z owoców morza; ponadto przepisy na pikle, chleby i wyśmienite desery
- Ponad 1800 barwnych fotografii, które krok po kroku prezentują sposób przyrządzania potraw