OPIS
Przekonaj się, że wyrób pieczywa wcale nie jest umiejętnością zarezerwowaną wyłącznie dla profesjonalistów – chleb czy bułki z powodzeniem możesz upiec samodzielnie w domu.
W niniejszej książce prezentujemy zbiór przepisów na smaczne i zdrowe (bo pozbawione przemysłowych „ulepszaczy”) chleby na zakwasie oraz drożdżowe – np. chleb ciabatta, chleb dyniowy, miodowy, kukurydziany czy żytni z kminkiem. Ponadto polecamy receptury na całą gamę bułek – np. szwedki czy bułki z ziarnami. Uzupełnienie publikacji stanowią pomysły na wyroby półcukiernicze – np. chleb turecki, chałki czy bułeczki cynamonowe.
Przepisy poprzedza obszerny rozdział, w którym znajdziesz niezbędne informacje na temat wypieku pieczywa w domu, m.in. jakie zgromadzić akcesoria, jakie są rodzaje mąki i etapy wytwarzania.