OPIS
Mając tę książkę, można zaspokoić apetyt na potrawy z ulubionych restauracji etnicznych, używając świeżych składników i prostych technik kulinarnych. Może już nigdy nie będziesz musiał zamawiać jedzenia na wynos! – Rick Rodgers Wypróbuj najbardziej lubiane potrawy z całego świata od chińskiej zupy wonton i złotego kurczaka z nerkowcami przez kremową, ogórkową raitę do dekadenckiego kurczaka tikka masala z Indii. Znajdziesz tu ponad 150 pysznych, łatwych do przygotowania przepisów dla miłośników kuchni międzynarodowej: FRANCUSKIEJ • WŁOSKIEJ • ŚRÓDZIEMNOMORSKIEJ • MEKSYKAŃSKIEJ • INDYJSKIEJ • CHIŃSKIEJ • TAJSKIEJ • WIETNAMSKIEJ RICK RODGERS to wielokrotnie nagradzany autor książek kulinarnych, nauczyciel gotowania, a także gościnnie występujący w telewizji i radiu szef kuchni, który swoją miłością do dobrego jedzenia zaraża codziennie tysiące ludzi. Jest autorem ponad 30 książek kulinarnych, w tym bestsellera Thanksgiving 101, nominowanych do nagrody IACP Cookbook Award The Carefree Cook i Kaffeehaus, a także Comfort Food i Essentials of Roasting. Regularnie współpracuje z takimi magazynami jak „Cooking Light”, „Food & Wine” i „Bon Appétit”.