OPIS
Najwyższy czas zapomnieć o nudnych, codziennych kanapkach i zaprosić na stół nowe smaki. Te same składniki, które od lat pieczołowicie układamy na kromce z masłem, można wymieszać, przyprawić, posypać ziołami… Domowe pasty i sałatki są idealnym towarzystwem dla różnych gatunków pieczywa: świeżych bułeczek, śródziemnomorskich placków lub francuskich croissantów. A jeśli nie ma się pod ręką żadnego pieczywa, pastą można wypełnić tortille, naleśniki, wrapsy… Kolorowa pasta serowa, pomidorowe masło, domowe pesto i puszysty krem twarożkowy to zaledwie przedsmak tego, co oferuje Dr. Oetker w ponad 80 przepisach. Uchylmy rąbka tajemnicy: książka zawiera genialnie proste przepisy na słodkie dodatki do kanapek, z pastą morelową i kremem cappuccino na czele. Większość pysznych dodatków – na co dzień, na imprezę lub wykwintną kolację – można zrobić w 5, 10 lub 15 minut.