OPIS
Autorka – znana dziennikarka i propagatorka medycyny naturalnej – proponuje sprawdzone receptury na nalewki, wódki, wina i likiery oparte na bazie roślin i ziół leczniczych – czyli na znakomite środki wzmacniające i terapeutyczne w wielu codziennych dolegliwościach (m.in. w stanach zapalnych, przy kaszlu i przeziębieniach, w chorobach nerek i przewodu pokarmowego, w dolegliwościach serca i układu krążenia, przy bólach reumatycznych, w stanach lękowych i bezsenności). Dzięki prostym przepisom już po kilku dniach od sporządzenia leczniczego trunku można delektować się jego wybornym smakiem. Książka zawiera: * 44 przepisy do stosowania w profilaktyce lub leczeniu * obszerne informacje dotyczące składników, działania, dawkowania i zastosowania poszczególnych trunków * wskazówki dotyczące zakupu, zbioru i przechowywania stosowanych roślin i ziół * dodatek: zdrowe specjały owocowe