OPIS
Przekonaj się, jak wiele specjałów można przyrządzić z ciasta drożdżowego! W niniejszej książce autorka prezentuje sprawdzone przepisy na rozmaite wyroby drożdżowe: chleby (pszenne, razowe, mieszane, kukurydziany, z ziemniakami), całą gamę bułek, pizzę i oczywiście słodkie wypieki – m.in. chałkę na miodzie, rogaliki z nadzieniem orzechowym i brioszki z czekoladą. Ponadto w obszernym wstępie odkrywa tajniki udanych specjałów drożdżowych, opisując m.in. typy zaczynów drożdżowych, prawidłowe wyrabianie ciasta czy jego wyrastanie i odgazowywanie. Małgorzata Zielińska – dzięki pasji i kulinarnej intuicji zdobyła imponującą wiedzę praktyczną na temat wypieków. Od kilku lat prowadzi cieszący się dużym powodzeniem portal internetowy, propagujący przede wszystkim domowy wypiek chleba na zakwasie.