OPIS
Zdrowe włoskie potrawy ze świeżych składników! Włosi cieszą się dobrym zdrowiem i zachowują szczupłą sylwetkę, nie rezygnując przy tym ze smacznego jedzenia. Udaje im się to dzięki radości ze wspólnych posiłków, podczas których rozkoszują się potrawami śródziemnomorskimi. Ich składnikami są świeże ryby, chude mięso, rośliny strączkowe, oliwa oraz owoce i warzywa. Przestaw się na zdrową kuchnię włoską! Gino D’Acampo przedstawia proste przepisy na zdrowe, syte i kuszące potrawy. Dieta i nie jest radykalnym reżimem żywieniowym powodującym gwałtowne chudnięcie, po którym następuje powrót nadwagi. To dieta naturalna, sprzyjająca dobremu samopoczuciu. To sposób na życie! GINO D’ACAMPO to mistrz nowoczesnej kuchni włoskiej. „Dieta italiana” jest bestsellerem w Wielkiej Brytanii. Wcześniejsze książki D’Acampo: „Fantastico!”, za którą dostał nagrodę Gourmand Word Cookbook w kategorii włoskich poradników kulinarnych, i „Buonissimo!”, były wysoko oceniane przez wielbicieli dobrego jedzenia, znakomicie się sprzedały. Urodzony na południu Włoch Gino odziedziczył zamiłowanie do gotowania po swoim dziadku. Jest dyplomowanym kucharzem. Pracował w różnych krajach europejskich. Obecnie mieszka w Anglii i regularnie występuje w tamtejszej telewizji. JULIETTE KELLOW jest dietetyczką i konsultantką żywienia. Pisze artykuły do czasopism poświęconych zdrowiu i urodzie, występuje w audycjach radiowych i programach telewizyjnych jako specjalistka w dziedzinie zdrowego odżywiania. Doradza również brytyjskim gwiazdom mediów, jak przejść na właściwą dietę i pozbyć się nadwagi.