OPIS
" Kto miód łyka jak koń bryka!!! Smaczny i zdrowy, miód stanowi urozmaicenie diety od tysięcy lat. Ten słodki przysmak Matki Natury nie zawiera tłuszczu ani sodu, zawiera natomiast cenne przeciwutleniacze. Ponadto, kombinacja fruktozy i glukozy w miodzie sprawia, że jest on dobrym źródłem energii, niepowodującym nagłego spadku poziomu cukru, charakterystycznego w przypadku innych substancji słodzących. Ta wszechstronna książka kucharska przedstawia różnorodne sposoby wprowadzenia miodu do każdego rodzaju posiłku. Zawiera przepisy z całego świata, podkreślające egzotyczny charakter tego słodkiego przysmaku, jak również klasyczne dania, które z przyjemnością można serwować rodzinie i przyjaciołom. Znalazły się tu przepisy na marokańską potrawę z duszonej jagnięciny, zwaną tagin, i wieprzowinę na sposób chiński w ostrym sosie. Są tu również wyśmienite klopsiki, piersi kurczaka w złocistej glazurze i nowy sposób przyrządzania żeberek. Odświeżona wersja sałatki Waldorf ma za zadanie zadowolić współczesne podniebienia, podczas gdy naleśniki na śniadanie zostały odmienione dzięki serowemu nadzieniu. "