OPIS
Wszystko, co chcesz wiedzieć o kupowaniu, gotowaniu i jedzeniu warzyw Co można zrobić z soczewicą? Co to jest bulgur? Jak przyrządzić smaczne tofu? Jakie przyprawy najpełniej wydobędą smaki dań bezmięsnych? Jak robić zakupy? W jaki sposób przygotowywać składniki dań? Na te i inne pytania odpowiedzi w naszej książce znajdą zarówno prawdziwi wegetarianie, jak i "wegetarianie okresowi", sięgający po bezmięsne dania od czasu do czasu, odpowiedzi rzeczowe, podane przystępnie i dowcipnie. - Książka skierowana do wszystkich, którzy uważają, że posiłek bez mięsa nie jest zbyt skromny - Przepisy zarówno początkujący, jak i bardziej zaawansowani kucharzy, tradycjonalistów i poszukujących nowinek smakowych - Potrawy kuchnie różnych regionów świata, urozmaicone i aromatyczne, dostarczające rozkoszy podniebieniu