OPIS
W Niezwykłych obiadach ze zwykłych składników Grzegorz Labuda przekonuje, że wyszukane dania wcale nie muszą być drogie i skomplikowane w przygotowaniu. Autor, doświadczony szef kuchni wielu restauracji, nawet ze skromnego śledzia przyrządza intrygującą przystawkę w postaci tatara, a prozaiczną zupę ziemniaczaną zamienia w prawdziwą poezję smaku. W tej książce prezentuje 30 obiadowych menu składających się z dwóch dań. Znajdziecie tu propozycje odpowiednie zarówno na niedzielny obiad w gronie najbliższych, jak i na specjalną uroczystość. O autorze Grzegorz Labuda – członek elitarnej Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Pracował jako szef kuchni w takich renomowanych hotelach, jak Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie, Villa Sedan w Sopocie, Hotel Nadmorski w Gdyni i Blow Up Hall 5050 w Poznaniu. W Hotelu Nadmorskim przygotowywał menu podczas szczytu polsko-ukraińskiego (A. Kwaśniewski – W. Juszczenko) w 2005 roku i wizyty George’a Busha w 2007 roku. Obecnie prowadzi kuchnię i restaurację w ekskluzywnym hotelu Platinum Palace we Wrocławiu.