OPIS
Containing over 6000 terms covering nutrition, dietary requirements, chemistry, preparation and cooking, hygiene, health and safety, commercial food production, labelling, packaging and public health, this dictionary provides clear, informative and up-to-date terms relating to all aspects of food science and nutrition. Suitable for GCSE and A-level students of food technology, undergraduate students of food science/sports nutrition; students of city and guilds food-related courses, new recruits to catering, food safety, public/environmental health or nutrition. Książka w języku angielskim. Słownik zawiera ponad 6,000 haseł na temat wyżywienia, dietetyki, chemii, przygotowywania posiłków i gotowania, higieny, zdrowia i bezpieczeństwa, komercyjnej produkcji żywności, opisywania produktów, pakowania i zdrowia publicznego, przez co dostarcza informacyjne i obecnie używane pojęcia związane ze wszystkimi aspektami nauki o jedzeniu i wyżywieniu. Przydatny dla studentów studiujących technologię żywienia, nauki związane z jedzeniem, wyżywienie sportowe, bezpieczeństwo żywienia, zdrowie publiczne jak również dla ludzi pracujących w cateringu.