OPIS
Świeże i suche makarony są podstawą wielu wspaniałych potraw światowej kuchni. Łatwe do przygotowania, mogą być przyrządzane na tysiące sposobów i podawane z najrozmaitszymi sosami.
Książka ta jest doskonałym przewodnikiem po świecie makaronu, włączając w to przepisy na domowy, świeży, znakomity makaron (a także ravioli i tortellini).
Dodatkowo, we wprowadzeniu znajdziesz informacje dotyczące gatunków oliwy oraz podpowiedzi, jakie sosy pasują do różnego rodzaju makaronów. I wreszcie to, co najważniejsze – czyli ponad 100 przepisów!
Potrawy, podzielone na sześć kategorii – według rodzaju sosów – na dania z warzywami, z owocami morza, drobiem, mięsem, serami i ziołami, oraz sałatki z makaronem, oferują bogactwo możliwości, doskonałych na każdą porę roku i na każdą okazję. Możesz wybrać między tortellini w sosie z czerwonej papryki i linguine z chili i cytryna albo penne z kurczakiem, szpinakiem i fasolką pinto, a ravioli z wieprzowiną i szałwią – proponujemy ci dziesiątki pomysłowych przepisów na szybki obiad.