OPIS
* Aranżacja oraz wyposażenie nowoczesnej, ergonomicznej i przyjaznej kuchni - jak urządzić wnętrze, w którym wszystkie kulinarne czynności będą przyjemnością dzięki właściwemu wyposażeniu oraz oświetleniu
* Zasady racjonalnego i zdrowego żywienia - opracowane dla rodziny, w której domownicy są w różnym wieku, prowadzą różny tryb życiai wymagają odmiennej diety
* Stołowy savoir-vivre - dekorowanie i nakrywanie stołu, odpowiedni dobór sztućców i kieliszków, eleganckie maniery przy rodzinnym stole
* Liczne i skuteczne porady oraz kulinarne tricki, np. jak rozróżniać gatunki mięsa i właściwie je porcjować, jak przechowywać warzywa, co smacznego można ugotować z resztek - sprawią, że wszelkie tajniki kuchni polskiej staną się proste
* Sprawdzone przepisy „krok po kroku" - pozwolą bez trudu przygotować potrawy na wszystkie okazje i poznać sekrety kuchni polskiej w wersji domowej
* Użyteczne informacje przy każdym przepisie: liczba porcji, czas przygotowania, stopień trudności, kaloryczność i koszt - pomogą za każdym razem wybrać przepis odpowiedni do możliwości i potrzeb
* Wszystkie składniki dostępne w polskich sklepach - zakup produktów i przypraw nie będzie problemem