OPIS
Grzyby z własnej uprawy - czy to możliwe? Czemu nie! Spróbuj, zobaczysz, jakie to fascynujące! Z tego poradnika dowiesz się, jak z powodzeniem prowadzić uprawę grzybów w ogrodzie, na balkonie, w piwnicy, a nawet w donicy, w mieszkaniu. Zobaczysz, jak rosną grzyby na słomie, drewnie oraz kompoście. Dowiesz się, czy możliwa jest uprawa trufli i prawdziwków. Dzięki własnej uprawie poznasz smak grzybów rzadko sprzedawanych w sklepach, a będących wielkimi rarytasami - zimówki, pochwiaka, czernidłaka i innych. Przepisy z różnych krajów Europy na smaczne dania z grzybami. W treści m.in. Wprowadzenie Dlaczego warto uprawiać grzyby? Wiadomości teoretyczne Grzyby uprawiane na słomie Grzyby uprawiane na kompoście Grzyby uprawiane na drewnie Grzyby żyjące w mikoryzie Ochrona przed chorobami i szkodnikami Projektowanie ogrodu z uprawą grzybów Wytwarzanie grzybni początkowej Przepisy na potrawy z grzybami