OPIS
Ucz się od... najlepszych.
Ucz się od... najmłodszych.
Jesteśmy przyzwyczajeni, że to dorośli uczą dzieci, doradzają im i dają wskazówki. W książce MasterChef Junior jest odwrotnie. To dzieci, których pasją jest kuchnia i które gotują lepiej niż większość dorosłych, podają swoje pomysły na przepyszne dania.
Znajdziesz tu przepisy na wspaniałe i smaczne:
-
przystawki (jak chociażby sałatka z arbuzem, serem feta i orzeszkami pistacjowymi)
-
dania z ryb i owoców morza (takiej jak łosoś w sosie teriyaki)
-
mięsne potrawy (m.in. tagliatelle z dynią, boczkiem i ze szpinakiem)
-
dania bezmięsne (wśród nich imbirowe placuszki z jajkiem i warzywami)
A na deser... oczywiście kuszące słodkości (m.in. domowe raffaello).
Czy nie brzmi to jak zapowiedź wspaniałej uczty? Przygotuj ją według przepisów zwyciężczyni i uczestników 5. edycji programu MasterChef Junior. Satysfakcja i pyszny smak - gwarantowane!