Hummusy i pasty.

okładka

Hummusy i pasty.

Produkt jest aktualnie niedostępny

Kliknij tutaj, jeśli chcesz otrzymać maila, gdy produkt się ukaże.

OPIS

76 prostych i inspirujących przepisów na zdrowe i pyszne hummusy i pasty.
To nieprawda, że hummus to tylko ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa. Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową pastą z czarnej fasoli? Dzięki tej książce dowiesz się, jak ugotować ciecierzycę, żeby kusiła orzechowym smakiem, do czego używać czarnej soli i jak wytrawnie smakuje kiszona cytryna.
Konrad Budzyk, dietetyk, weganin i bloger, sprawi, że zdrowe warzywa i owoce pojawią się na twoim stole w nowej, zaskakującej postaci.

DODATKOWE INFORMACJE

  • Format:165x235 mm
  • Liczba stron:204
  • Oprawa:miękka
  • ISBN-13:9788324046348
  • Data wydania:16 sierpień 2017
  • Numer katalogowy:343482

RECENZJEjak działają recenzje?

DO KANAPEK I NIE TYLKO

O samych daniach nie mogę wiele powiedzieć – przekonam się, kiedy ich spróbuję, ale kilka z nich zdecydowanie wygląda smakowicie. Choćby taki smalczyk (sic!) z fasoli czy ogólnie wszelkie pasty fasolowe. Jest też kilka takich, które wydają się strzałem w kolano – majonez z wody spod ciecierzycy (oczywiście bez jajeczny) to niestety dobry na to przykład, tak samo jak wszędobylska soja, której nie znoszę. Ale tak czy inaczej, hummusy i tego typu pasty wydają się być dobrą (i kolorową!) alternatywą dla nudnych kanapek. Czyś w sam raz na podróż czy na piknik. Wprawdzie przygotowywanie całości potrafi trwać bardzo długo (moczenie ziaren jednak wymaga czasu), ale przyrządzenie danej pasty z gotowych już składników to kwestia kilku minut. Trzeba przyznać, że jak na człowieka, który wcześniej nie potrafił ugotować niczego poza schabowym książka wyszła całkiem udana.

Autor: Michał Lipka Data: 14.08.2017
Polecam!

Pięknie wydana książka :) Zachęcające zdjęcia, fajne przepisy (od słonego po słodkie), papier miły w dotyku, okładka chropowata, duża ilość stron - wszystko w bardzo dobrej cenie :) Aby wyczarować przepyszne pasty potrzebujemy jedynie blendera; według mnie przepisy nie są skomplikowane, co jest sporym plusem, jeśli ktoś dopiero zaczyna przygodę z pastami :) Niech nie wzbudza lęku pojawiająca się często jako składnik pasta tahini - w książce znajdziemy prosty przepis na jej zrobienie :) Książka sprawdziła się jako prezent świąteczny, teraz planuję zakupić kolejny egzemplarz już dla siebie :)

Autor: Karolina Data: 01.01.2018

DOSTAWA

DARMOWA dostawa powyżej 299 zł!

Realizacja dostaw poprzez:

  • ups
  • paczkomaty
  • ruch
  • poczta

OPINIE

Nasza strona używa plików cookies, w celu ułatwienia Ci zakupów. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności

© 2006-2024 Gildia Internet Services Sp. z o.o. and 2017-2024 Prószyński Media Sp z o.o. PgSearcher